Slýcháte také často o tom, že jsou tuky něco špatného, co by snad ani nemělo být zařazeno do jídelníčku a každý gram je dietní chybou? Pozor, jsou to mylné informace! I při hubnutí jsou tuky potřebné, souvisí se zdravou životosprávou a když si je nedopřejete, uděláte svému tělu takříkajíc medvědí službu. Měli byste si však ohlídat, o jaké tuky půjde. Třeba ty z vlašských ořechů, lososa s tuňákem nebo olivového oleje jsou vítané, nejen proto, že jsou velmi kvalitní.
Odlehčete jídelníček a brzy se budete cítit lépe
Zní to vlastně velmi jednoduše! Zdravá výživa a olivy patří k sobě, zvláště pak pokud jde o olivy takzvaně v tekutém stavu. Těm zkrátka musíte fandit, protože prevence proti zákeřným civilizačním chorobám je velké plus. Olivový olej je doslova zásobárnou vitamínu E, nenasycených mastných kyselin a když k němu přidáte bylinky, přinesete ještě lepší účinek – nejde jen o výjimečné aroma, které může pokaždé vyznít trochu jinak. Rozlučte se se zácpou nebo dalšími střevními potížemi, snižujte pomalu hladinu cholesterolu, potěšte i vaše srdce a další orgány. Žaludeční vředy nebudou mít šanci a bude se vám lépe hubnout. I takový umí být olivový olej, chcete se seznámit?
Dejte přednost zaručené kvalitě z hájů Istrie
Výroba olivového oleje má svá pravidla, ideální je, pokud se prakticky okamžitě po sklizni lisuje a lahvuje, protože tady bude doslova každá hodina drahá. Cenné látky se ztrácejí zvláště tehdy, pokud se nezpracují olivy do 24 hodin od momentu sklizně. Ta by přitom měla být co nejšetrnější, aby se olivy zbytečně nepotloukly. Jak vidíte, je to vlastně složitý proces, který patří do zadání skutečných mistrů. Proč potom nedat šanci kvalitě? Chorvatský olivový olej Chiavalon pochází z Istrie a určitě vás nezklame. Velmi nízká acidita, pět různých chutí a široká škála použití. Můžete výtečně dochutit vanilkovou zmrzlinu, vyladit lososový tatarák anebo připravit skvělé těstoviny.
Přidejte odpověď