Letní drinky

By: Didriks

Bylinky ze zahrady lze využít v kuchyni k různým účelům. Jedním z nich jsou i nejrůznější letní drinky, které si můžeme vyrobit sami. Poradíme vám, jak na ně.

Mojito

By: TheCulinaryGeek

Pravé mojito vyžaduje dobrý karibský rum. My si však můžeme vyrobit nealkoholické mojito, které milují děti. Recept je pro oba nápoje stejný, pouze u nealka vynecháme rum.

Z limetky odkrojíme oba konce a zahodíme je. Limetku rozpůlíme, jednu půlku odložíme na jiné použití a zbytek rozkrájíme na 4 podélné dílky. Dále potřebujeme mátu, ze které odtrhneme lístky a vše dáme do skleničky a zasypeme cukrem a dobře podrtíme, aby se uvolnilo příjemné aroma. Pak vše promícháme, aby se cukr téměř rozpustil, zasypeme ledem až po okraj sklenky. Dolijeme vodou a můžeme podávat s brčkem.

Pěnivé frapé

I na ledově chladné kávě můžeme mít hustou pěnu. Vyrobíme si ji ze směsi vody, zrnek instantní kávy, ledu a cukru. Kávu, polovinu ledu, cukr a vodu dáme do šejkru nebo mixéru. Obsahem třeseme nebo jej mixujeme cca půl minuty až se vytvoří hustá pěna. Do vysoké sklenice vhodíme zbytek ledu, zalijeme napěněnou kávou a tenkým pramínkem pokropíme pěnu mlékem, které pěnou proteče a klesne dolů. Pro zvýšení efektu můžeme navršit kopeček ušlehané šlehačky a lžičku strouhaných lískových oříšků.

Bezový drink

By: Mike McCune

Do zásoby si můžeme připravit bezový nebo mátový sirup. Při přípravě drinku důkladně omyjeme a škrabkou oloupeme kůru citronu, kterou vhodíme do kastrůlku spolu s mátou a cukrem. Ze zbytku citronu odstraníme bílé hořké podkoří tak, že segmenty odhalíme až na vnitřní šťavnatou dužninu. Obnažený citron rozkrojíme na čtvrtinky a přidáme do kastrůlku. Obsah zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme zvolna 30 minut táhnout. Nakonec vše zcedíme a po vychlazení uložíme v uzavřené nádobě do lednice, kde vydrží až dva týdny.

Do skleničky odměříme gin, bezový sirup, mátový sirup a vše zasypeme ledem, promícháme, dolijeme sodovkou a ozdobíme mátou. Na drink můžeme ještě vymáčknout čtvrtku citronu, přihodit ho do sklenky a ihned podávat.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*