Smaltované nádobí je nestárnoucí klasikou, která přináší řadu zajímavých výhod. Které to jsou?

Současná doba nabízí ohromné množství nejrůznějších materiálů, s nimiž přichází všechny druhy nádobí do našich kuchyní. Nelze jednoznačně určit, jaké řešení je to nejlepší, protože každé z nich má své plusy, stejně jako úskalí. Přesto se však nedá přehlédnout fakt, že i v návalu moderních pomůcek si stále smalt zachovává svou popularitu. Proč tomu tak je?

Nejen zajímavý vzhled

Otázku elegance, s níž přichází toto retro nádobí, necháme čistě na vašich osobních preferencích a zaměříme se spíše na věcná fakta. Ta totiž jasně identifikují několik opravdu podstatných benefitů zmíněných výrobků. Smalt se chlubí vynikající odolností, nízkou váhou, bezkonkurenční vodivostí tepla a přívětivou cenou.

Ať už používáte smaltované mísy, formy, hrnce či třeba stylové smaltované pekáče, dočkáte se stoprocentně hygienického způsobu přípravy pokrmů. Odolnost vůči škodlivým bakteriím je zajisté nejvýraznější výhodou daného zboží. V tomto ohledu panuje mezi lidmi rozšířená fáma o škodlivosti tohoto materiálu, jež je dnes už dávno vyvrácená.

Poctivě míchejte

Úskalím při používání probíraných pomůcek je snadné připálení zpracovávaného pokrmu. Z toho důvodu nezapomínejte vždy poctivě míchat a nikam během vaření neodbíhejte. Zároveň nepoužívejte během jejich mytí drátěnky a další agresivní prostředky, přičemž rozhodně dbejte i na poctivé usušení před jejich uložením do šuplíku.

Jedním z předních výrobců na tuzemském trhu je známá firma Belis, která si vybudovala jméno díky produktům řady Sfinx. Specialitou dané řady nejsou jen klasické pomůcky, nýbrž i speciality, jako například džezva, originální konvice nebo hmoždíř na koření. Chcete-li spolehlivé a odolné nádobí, podívejte se na stránky pod výše vloženým odkazem.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*