Rolády s čerstvým ovocem aneb Jak na ně?

Čerstvého ovoce bude brzy všude dostatek a již nyní jsou v mnoha obchodech k dostání čerstvé jahody a další. Pokud máte rádi ovocné dorty a pečení obecně, zkuste si připravit rolády s čerstvým ovocem. Věřte, že si pochutnáte. V našem článku vám přinášíme dva recepty, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Šlehačková roláda s ovocem

První roláda je velice jednoduchá na přípravu a může se připravovat jak s ovocem tak bez něj. Budete potřebovat:

  • Pět vajec
  • 100 g moučkového cukru
  • Dvě lžíce kakaa
  • Dvě lžíce polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Jeden balíček ztužovače na šlehačku
  • Vanilkový cukr (dle chuti)
  • 200 až 300 g ovoce, opět dle chuti, může být i kompotované
Fantazii v použitém ovoci se meze nekladou!
Fantazii v použitém ovoci se meze nekladou!

A jak na to?

Z bílků ušlehejte sníh, do kterého přidejte cukr a poté žloutky a kakao promíchané s moukou. Na plech si rozviňte plát alobalu nebo pečícího papíru a rozlijte na něj těsto. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi sedm minut. Upečený plát sundejte hned z plechu a nechte vychladnout. Jako náplň vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a rozetřete ji na vychladlý plát. Na ni pak stačí poklást kousky ovoce, vše zavinout a nechat vychladit v lednici.

Piškotová roláda

Dobrá může být také piškotová roláda, kterou můžete naplnit zase trochu jiným krémem. Budete potřebovat:

  • Pět lžic horké vody
  • Pět vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • Jednu lžíci oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 350 ml mléka
  • 200 g Hery
  • Jeden prášek do pečiva
  • Marmeládu
  • Mleté mandle
  • Jeden vanilkový cukr
  • Ovoce

Postup na přípravu korpusu je stejný jako v předchozím případě. Rozdíl je pouze v přípravě krému. Uvařte pudink dle návodu na obalu, avšak s menším množstvím mléka. V mixéru ušlehejte změklou Heru, přidejte cukr, vychladlý pudink a vše vyšlehejte v dokonalý krém. Upečený plát potřete marmeládou, poté krémem a přidejte ovoce. Následně stačí stočit do tvaru rolády, potřít zbytkem krému, posypat mletými mandlemi a nechat vychladit. Dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*